Penzion je typická horská celodřevěná chata obklopená hlubokými lesy s přírodní rezervaci s mechovými jezírky. Svým moderním vybavením se saunou, vyhřívaným bazénem, tenisovým a volejbalovým hřištěm, velkou zahradou s koutkem pro děti apod. je ideálním místem pro rodinnou rekreaci.
Vedle již stabilního dobrého jména kuchyně penzionu, pořádá navíc jeho majitel různé akce při nichž neustále rozšiřuje a propaguje kulinářské umění. Nejen, že on sám je výborným kuchařem, navázal mnohé kontakty s mistry tohoto oboru. A mezi ně patří i Jaroslav Sapík, český šéfkuchař. Narodil se 19. srpna 1952 v Brně. Po základní škole se v pražském hotelu Ambasador vyučil kuchařem, v letech 1967 až 1995 tam také pracoval a propracoval se až do pozice šéfkuchaře. Vařil několika prezidentům na Pražském hradě, v hotelích ve Vídni, Španělsku, Indii a Singapuru. V roce 2009 obnovil Československý svaz kuchařů. V posledních letech si oblíbil Rejvíz, který často navštěvuje a obohacuje mnohé gastronomické akce penzionu.
Na poslední akcí "Francouzská kuchyně" byla nabízena jídla z francouzské kuchyně kuchařským týmem ve složení: Jaroslav Sapík, Zdeněk Adamec, šéfkuchař a majitel penzionu a Jan Pýcha, narozen 1.8.1961, vyučen v oboru Kuchař v hotelu Ambassador a Palace v Praze v r. 1979, absolvent hotelové školy v r. 1981. Je držitelem prestižního ocenění AKC ČR za propagaci a prezentaci moderní české gastronomie doma i v zahraničí - Zlaté medaile Magdaleny Dobromily Rettigové.
A jaké menu tento tým připravil? Předkrm: Bretanské ústřice s šalotkovým vinaigrette, nebo Lososová paštika s lososovým kaviárem a citrónovou majonézou či Kachní paštika, jablečné čatny (Chutney) s calvadosem. Polévka v nabídce byla Provensálská Bouillabaisse, Sauce Rouille. Všechny zaujal mezichod Žabí stehýnka na lyonský způsob a Mušle Sv. Jakuba s okurkovou pěnou a nantským fenyklovým salátem. Z hlavních jídel to byla například Vepřová kotleta plněná uzeným jazykem, rajčaty a cuketou, s provensálským kořením, jemné bramborové pyré, Křepelka s kaštanovo-meruňkovou nádivkou, sauce a l Orange či Zajíc a la Madére, ořechové špecle. Závěrečnou třešničkou na dortu byl moučník Flambované palačinky (Crepes Suzette/ ochucenou Grand Marnierem.
Vyvrcholením sobotního večera pak bylo vystoupení Jaroslava Sapíka, Zdeňka Adamce a jejich hostů Petra Králíčka z vídeňského hotelu Sacher a indické princezny Alky Hájkové. Všichni ocenili práci majitele penzionu Rejvíz Zdeňka Adamce za kvalitní gastroslužby a neustálé vzdělávání se v oboru. Za tuto činnost také obdržel z rukou Jaroslava Sapíka nejvyšší ocenění od Československého svazu kuchařů.
V rámci večerní diskotéky vystoupil Karel Gott Covér.
Na snímku zleva Petr Králíček, Zdeněk Adamec, Jaroslav Sapík a Alka Hájková. FOTO (JL)
JL, kategorie: Zpravodajství, týden: 09, ročník: 33, rok: 2023, zobrazení: 66 Zpět
|  | |  |  Tento web neuchovává data návštěvníků. | | |