Někdo může pochybovat o mých číslech, ale jen pro jistotu mám účtenky pro srovnání uschovány. Pochybnosti o kvalitě jídla bych nechal zmíněným kuchtíkům v jejich velmi častých pořadech v TV a doporučil jim srovnat kvalitu, množství, čerstvost a hlavně cenu. Souhlasím, oči dělají chuť k jídlu, ale hlad zažene plný talíř dobrého jídla, to nikdo neokecá.
Je doba dovolených, slyšíme, že lidé šetří a využívají častěji kempy se stany, karavany a obytnými přívěsy. Zde bych poukázal na chování majitelů a provozovatelů kempů. Známý kemp s pohybem turistů a nestačíme se divit ceně. Za ubytování ve vlastním karavanu zaplatíme stejnou nebo vyšší částku, jako za hotel. Je vidět i kotlíky a konzervy, to svědčí o rozdílu v cenách a vyplatí se návrat do dob před listopadem, jen si nesmíme pamatovat tehdejší ceny, mohlo by nám to pokazit náladu. K čemu to povede, stačí být šikovný a máte na zahradě vlastní kemp, vlastně ubytované známé, nebo příbuzné a kempy budou prázdné. Bude je čekat stejný konec, jako restaurace v pohraničí. O cenách za další služby raději pomlčím. Vyjet si někam lanovkou nebo vstoupit na známá a nabízená místa je pro rodinu s dětmi luxus. Co z uvedeného vyplývá? Dovolenou trávit někde na poli sběrem jahod, cibule, brambor, později jablek a dalšího ovoce. Dodám zatím, cena i zde se určitě odrazí a tato forma zásobování bude také nevýhodná. Na Moravě podle všeho zdraží i tiché víno, již bylo ticho narušeno ministrem zemědělství a daň by udělala také své.
Vyzvu pana vrchního hokynáře Prouzu, nezastávejte se obchodníků, spíš se zaměřte na příčiny nespokojenosti našich zákazníků. Přiznejte, že něco není v pořádku, dřív, než se naše obchody navždy uzavřou a obsadí je cizí vlastníci a zisky zůstanou za našimi hranicemi. Již máme k tomu nakročeno.
Takže dobrou chuť v restauracích a dobré pořízení i v obchodech, u našich sousedů.
Bohumil Poulíček
Bohumil Poulíček, kategorie: Zpravodajství, týden: 30, ročník: 33, rok: 2023 Zpět
|  | |  |  Tento web neuchovává data návštěvníků. | | |